Garnek to nieodłączny element wyposażenia każdej kuchni, który wykorzystywany jest zarówno do ugotowania zupy, jak i różnego rodzaju potrawek czy warzyw. Jako że stale ma on kontakt ogniem czy tłuszczem, warto zainwestować w produkt solidny i funkcjonalny. Wyjątkowo pozytywnymi opiniami cieszą się naczynia Philipiak.
Prestiż marki Philipiak
Marka Philipiak powstała w 2001 roku. Od tego czasu, w ramach swojej działalności skupia marki takie, jak Philipiak Milano, Kallman, I Disegno czy Linea Natura.
Na ofertę firmy składają się zarówno naczynia, zestawy sztućców, jak klasyczne i nowoczesne komplety porcelany czy noże. Produkty te regularnie pojawiają się w reklamach oraz sesjach zdjęciowych topowych magazynów.
Wpisując w wyszukiwarkę internetową frazę „Philipiak garnki opinie”, natknąć można się niemalże wyłącznie na pozytywne wypowiedzi na ich temat. Trudno się temu dziwić – produkowane są one z najwyższej jakości stali, która jest znana ze swojej wytrzymałości i braku problemów z rysowaniem się. Nie wymagają również stosowania powłok. Najlepszym wyborem jest garnek o grubym dnie, z umieszczoną w nim aluminiową lub miedzianą wkładką przewodzącą ciepło.
Naczynia marki Philipiak są antybakteryjne, antyalergiczne i kumulują ciepło, co sprawia, że przygotowywane potrawy nie tracą na jakości, a szkodliwe dla organizmu materiały nie przedostają się do jedzenia.
Działalność charytatywna firmy
Pozytywne opinie na temat garnków Filipiak wiążą się również z aktywną działalnością charytatywną i prospołeczną marki. Jest ona pomysłodawcą oraz mecenasem spotkań z cyklu „Obiady Czwartkowe”, z których pozyskane środki przekazywane są na działalność Fundacji Ex Animo, która działa na rzecz dziecięcej Kliniki Onkologii w Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. W ramach zwiększania świadomości odnośnie prawidłowych zasad żywienia, marka organizuje również festyny i pikniki, podczas których odbywają się wykłady ekspertów na temat zdrowego trybu życia, spotkania ze specjalistami oraz bezpłatne badania.
Gotowanie na parze z Philipiakiem
W ofercie marki znaleźć można serię garnków stworzoną z myślą o, cieszącym się w ostatnich latach coraz większą popularnością, gotowaniu na parze. Potwierdzeniem najwyższej ich jakości jest znak profilaktyki cholesterolowej, jaki przyznany został naczyniom przez Instytut Żywności i Żywienia.
Gotowanie na parze ma całe mnóstwo zalet. Jedną z nich jest fakt, że żywność nie jest wówczas poddawana działaniu wysokiej temperatury. Dzięki temu w przyrządzanych przez nas posiłkach zachowują się większe ilości witamin i składników mineralnych.
Jako że gotowanie na parze nie wymaga dodawania do jedzenia tłuszczu, ma ono znacznie mniej kalorii niż to przygotowywane w tradycyjny sposób. Tego typu lekkostrawne posiłki świetnie sprawdzą się jako element jadłospisu osób borykających się z problemami układu pokarmowego czy niemowląt w trakcie poszerzania diety.
Parowanie artykułów spożywczych minimalizuje także ilość dodawanej do niej soli, która zastępowana jest tu między innymi ziołami. Dzięki temu, dieta bazująca na daniach przygotowywanych na parze stanowi ważną część profilaktyki miażdżycy, nadciśnienia tętniczego krwi czy chorób sercowo – naczyniowych.
Warto również wspomnieć o tym, że gotowanie na parze sprawia, że posiłki zachowują swój naturalny wygląd, smak i aromat. Po ugotowaniu nie tracą barwy i kształtu, są bardziej sprężyste i smaczne niż te przygotowywane w sposób tradycyjny.
Szczegółowe informacje na temat wyrobów marki Philipiak dostępne są pod adresem: http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak.