Polityka Prywatności

Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych informujemy, że dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji zamówienia, prowadzenia akcji promocyjnych i reklamowych z zachowaniem wymogów zabezpieczenia danych określonych w przepisach o ochronie danych osobowych.

Sprzedający jest administratorem danych osobowych uzyskanych od Kupującego w toku procedury zamówienia towarów. Kupujący dobrowolnie podaje swoje dane osobowe w zakresie wymaganym przez Sprzedającego. Uzyskane przez Sprzedającego w czasie procedury zamówienia towarów dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celu realizacji zawartej z Kupującym umowy, zgodnie z zasadami wskazanymi w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej "RODO").

Oświadczamy, że spełniamy wszelkie wymogi z zakresu przetwarzania danych osobowych, które nakładają na nas przepisy powszechnie obowiązującego prawa, w tym przede wszystkim RODO. Oświadczamy także, że dokładamy wszelkich starań w celu osiągnięcia jak najwyższego standardu ochrony danych osobowych przetwarzanych w naszej firmie.

Podane przez Kupującego dane osobowe mogą być udostępniane jedynie podmiotom, które wspomagają procedurę sprzedaży oraz dostawy towarów, tj. pracownikom Sprzedającego, a także firmom kurierskim oraz operatorom pocztowym realizującym dostawę. Dane osobowe podane podczas procedury zamówienia towarów przechowywane są na serwerach dzierżawionych od firmy hostingowej Web Hosting Solutions, na podstawie umowy powierzenia danych osobowych.

Kupującemu przysługują uprawnienia wskazane w art. 15-22 RODO, tj. prawo dostępu do danych oraz uzyskania informacji o sposobie ich przetwarzania, prawo do sprostowania danych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do sprzeciwu.

Dane osobowe są przechowywane w bazie danych na serwerze, do którego mają dostęp wyłącznie pracownicy PREZO, a dostęp do danych osobowych odbywa się przy pomocy aplikacji zabezpieczonej hasłem i certyfikatem SSL.

Sieci reklamowe i afiliacyjne wykorzystują pliki cookie do wyświetlania reklam dobieranych w oparciu o wizyty użytkowników w tej oraz innych witrynach internetowych.
Odwiedzając witrynę, możesz zablokować wyświetlanie reklam opartych na zainteresowaniach.

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Jednocześnie zobowiązujemy się do poinformowania o wprowadzanych zmianach każdego zarejestrowanego użytkownika.

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu obsługi zamówień. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności plików cookies *.pdf

Polecamy strony: Biolumed | MiniMili.pl | ArtMe Ręcznie robiona biżuteria | Hapi Hapi | Kolorowa Ryba |