Kategorie - Kulinaria

Smacznie i zdrowo

Gastronomia jest bardzo wymagającą dziedziną usługową. Wymaga przygotowania na wielu różnych polach, począwszy od rzeczy tak prozaicznych, jak smak jedzenia, poprzez odpowiedni personel, aż po dobre rozwiązania techniczne, które ułatwią nam pracę. Ważne jest by cały proces przebiegał sprawnie, odpowiedzialnie i był wydajny pod względem ekonomicznym. Inwestycja w najnowsze rozwiązania kuchenne, takie jak specjalne piece, da nam duże oszczędności, zarówno czasowe jak i finansowe. Warto inwestować w najlepszy sprzęt - co do tego nie ma wątpliwości.

  1. Piece, w których wszystko się upiecze
  2. Nowoczesność i funkcjonalność na najwyższym poziomie
  3. Rozwiązania na każdą kieszeń
  4. O krok do przodu

Piece, w których wszystko się upiecze

Ważnym jest by znaleźć takie rozwiązania, które pozwolą nam uzyskać satysfakcję na każdym poziomie. Jednym z rozwiązań, jakie powinniśmy wziąć pod uwagę już na etapie tworzenia nowoczesnej kuchni, czy też wymiany sprzętu w naszej przestrzeni gastronomicznej są piece konwekcyjno parowe. Te propozycje dla profesjonalistów znajdziemy w niektórych witrynach internetowych, sprzedających takie rozwiązania. Charakteryzują się one funkcją naparowywania komory pieca, w której odbywa się pieczenie, gotowanie, blanszowanie, itp. Umożliwiają one także obróbkę cieplną żywności w niskich temperaturach. Sprawdzają się także jako piece do bułek, chleba, innego pieczywa oraz mięsa i ryb. Właściwie trudno sobie wyobrazić bez nich jakiekolwiek zaplecze restauracji w Polsce.

Nowoczesność i funkcjonalność na najwyższym poziomie

Nowoczesny piec konwekcyjno parowy jest zaprojektowany tak, aby cała energia, którą wytwarzają specjalne grzałki, została spożytkowana na obróbkę przygotowywanych w nim potraw. Bryły piecy, cieszą oko, będąc równocześnie szczelnymi i całkowicie bezpiecznymi urządzeniami gastronomicznymi. Piece które możemy obecnie nabyć, m.in. poprzez witrynę internetową firmy Gastroprodukt, są intuicyjne w obsłudze i nie powinny sprawić żadnych problemów nawet początkującym adeptom kuchni. Podstawowymi ich zaletami jest bardzo wysoka wydajność oraz duża oszczędność czasu a także energii, którą zużywamy na to, aby działały bez zarzutu. Warto korzystać z dobrych rozwiązań, które pozwolą także na to, by nasz biznes stał się bardziej rentowny.

Rozwiązania na każdą kieszeń

Potrawy przygotowywane przez piec konwekcyjny nie tracą nic ze swojego smaku, a do ich obróbki nie jest potrzebna duża ilość tłuszczu, co powoduje, że są zdrowsze i bardziej dietetyczne. Małe piece konwekcyjno parowe dla niedużych punktów gastronomicznych możemy już nabyć za kwotę nieco ponad tysiąca złotych. Znajdziemy także o wiele droższe rozwiązania, które pomogą nam ogarnąć wielkie wyzwania w postaci kuchni hotelowych, czy też zaplecza poważnej restauracji albo baru mlecznego. Te profesjonalne urządzenia dysponują całą masą specjalnych programów, które możemy wykorzystać przy np. pieczeniu chleba, czy przygotowywaniu pieczeni z jelenia. Wystarczy tylko włączyć odpowiedni przycisk i proces będzie przebiegał tak jak trzeba.

O krok do przodu

Są to niewątpliwie rozwiązania rodem z XXI wieku, pozwalające na to, aby potencjalne przepisy wgrywać do nich przez złącze USB. Piece są wyposażone w ekrany LCD, które przejrzyście pokazują wszystko to, co przebiega w ich wnętrzu. Takie rozwiązania powodują, że praca kucharza staje się przyjemniejsza oraz łatwiejsza, a procesy pieczenia czy gotowania zyskują powtarzalną przewidywalność, co pomaga w osiągnięciu odpowiednich efektów końcowych, które pojawią się na stole głodnego klienta czy klientki. Pomoże nam w tym piec konwekcyjno parowy.



    Data: 2020-05-18
Najnowsze artykuły:



Komentarze:

Komentarze nie są moderowane - widzisz treści niezgodne z prawem lub nieobyczajne zgłoś ten fakt administracji serwisu.
Polecamy produkty