Informacje - Uroda i kosmetyki

Zdrowe orzechy - 5 najlepszych propozycji

Jesienny czas to nie tylko dania z dyni, ale również z orzechów. Wybraliśmy dla was 5 najzdrowszych oraz najlepszych propozycji. Orzechy właśnie w tym okresie smakują najlepiej! pokrótce również przedstawimy krótki opis.

Dlaczego warto jeść orzechy ?

Są bardzo zdrowe dla naszego serca, obniżają poziom złego cholesterolu. Dlatego świetne chronią przed zawałem. Orzechy również konserwują mózg, dzięki zawartości witaminy E chronią układ nerwowy przed spadkiem zdolności właściwych dla podeszłego wieku. Poprawiają rytm serca, odstresowują, chronią przed nowotworem prostaty. Dodatkowo stwierdzone jest to, że orzechy zapewniają długowieczność. Badania obejmujące obserwacje 130 tys osób na przestrzeni 30 lat, Ci co jedzą orzechy żyją dłużej.

Numer 1 - Migdały 

Nasiona migdałowca nazywamy królem orzechów. Są bogate w białko również posiadają nienasycone kwasy tłuszczowe: amigdalinę, magnez, błonnik, tokoferole.  Systematyczne spożywanie orzechów migdałowca korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy. obniżają również poziom cholesterolu. 

owoce_migdal.jpg

Numer 2 - Nerkowce 

Orzechy nerkowca cechują się miękością, mają słodki smak i delikatny aromat. Pasują do deserów, ale również do dań orientalnych i ostrych przypraw. Orzechy nerkowca są pyszne dodatkowo posiadają wiele wartości odżywczych.  Zawierają białko, magnez, fosfor oraz cyn. Polecane dla osób które mają problemy z przetłuszczającymi oraz słabymi włosami. 

50516591-l_665d-x0y0xx1920yy1261.jpg

Numer 3 - Orzechy włoskie 

Mogą pomóc zmniejszyć ryzyko raka piersi czy prostaty. Większości posiadają wielonasycone kwasy tłuszczowe które pomagają wyregulować ciśnienie krwi, chronią również przed cukrzycą typu 2. Jeśli lubimy często jeść te orzechy włoskie łuskane możemy zauważyć, że pozostawią na długo uczucie sytości - tym samym hamują napady głodu. Również posiadają obfite źródło fosforu, doskonale wzywają na prace mózgu.

Numer 4 - Orzechy brazylijskie 

Posiadają wysoką zawartość selenu. Jeśli uzupełnimy dzienne zapotrzebowanie na selen, nasz organizm zostanie zabezpieczony przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych oraz substancji rakotwórczych. Dodatkowo orzechy brazylijskie wzmacnia system odpornościowy, wspomaga pracę tarczy przed nowotworami. Orzechy brazylijskie są źródłem kompletnego białka, co oznacza że zawiera wszystkie potrzebne aminokwasy. 

orzechy-brazylijskie.jpg

Numer 5 - Orzechy macadamia 

Orzechy te posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze.  Ze wszystkich orzechów to właśnie one zawierają najwięcej tłuszczu, większą częscią są jednak tłuszcze nienasycone. które regularnie spożywane pozytywnie wpływa na zdrowie. Posiadają również spore ilości potasu które reguluje ciśnienie, fosforu który jest odpowiedzialny za mocne kości, a także niacyny które wspiera układ nerwowy. 

zdjeciemid97.jpg

Wszystkie te produkty otrzymają Państwo w internetowym ekologicznym sklepie : Zielonysklad.pl 



    Data: 2017-11-24



Komentarze nie są moderowane - widzisz treści niezgodne z prawem lub nieobyczajne zgłoś ten fakt administracji serwisu.

Najnowsze informacje

Ekologiczna wyprawka dla dziecka – co wybrać?
Bycie eko stało się dla wielu osób nie tylko podążaniem za nowoczesnymi trendami, ale sposobem na życie. Zasady życia w zgodzie z naturą starają się wdrażać w każdej dziedzinia. więcej »
Czego potrzebuje niemowlę do spania?
Wszyscy świeżo upieczeni rodzice staną przed wyzwaniem urządzenia w domu przestrzeni dla swojego malucha. Czy jednak każdy wie, czego potrzebuje niemowlak do spania? więcej »
Co przeszkadza nam wyjść z długów?
Wydajemy więcej, niż zarabiamy i kupujemy rzeczy, których tak naprawdę nie potrzebujemy. Wszystko to sprawia, że zadłużamy się coraz bardziej. Wreszcie dochodzi do sytuacji, w której dysponujemy nie swoimi pieniędzmi, a na przykład banku czy wierzycieli. Tracimy płynność finansową i nie spłacamy zaciągniętych zobowiązań. więcej »

Polecamy produkty

Polecamy strony: Czarna na zakręcie | Old Timers Garage | Kolorowa Ryba | Opycha.pl | Mostek w kuchni |